OPENING HOURS 

 ΣΑΒΒΑΤΟ

8 a.m -11 p.m

 

 

ADDRESS

 

Κλεισθένους 12

Στοά Κοββατζή  

 

www.tokoutaki.com

τηλ : 2742025952

Unknown Track - Unknown Artist
00:00 / 00:00

FIND​ US

Ρεμπετικο 

το κουτάκι κινείται σε ρεμπέτικες μελωδίες και ετοιμάζει άλλη μία μαγευτική βραδιά. περάστε απο το μικρό μας καφέ ή την σχολή μας και ενημερωθείτε για το επόμενο live . 

10/8/19 Λευκή νύχτα ζωντανή μουσική με τον καθηγητή της σχολής  Πάρη Γκαγκαστάθη (πιάνο φωνή ) , Χριστίνα Γκόλια (φωνή ) , Κωνσταντίνο Αλεξόπουλο (κιθάρα φωνή)  και τους μαθητές της Σικυώνιας Μουσικής Σχολής . 

Σαββατο 19 /1/19  Drums Jam 

μοντερνο σχημα  

Σεμινάριο

 

 Κλασικό πιάνο 25/2/2018

H Ελένη Ραπτάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Απέκτησε το δίπλωμα του πιάνου με την ανώτατη διάκριση του Ωδείου, ‘Άριστα παμψηφεί, Α’ βραβείο και τιμητικό μετάλλιο’ και είναι απόφοιτη του τμήματος ‘μουσικών σπουδών’ του Πανεπιστημίου Αθηνών με ‘άριστα’. Επίσης είναι απόφοιτη του ‘Royal College of Music’ του Λονδίνου με εξειδίκευση ‘Master of Music in Advanced Performance’. Από το 2007 είναι επίσης φοιτήτρια του τμήματος ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και από το 2013 εκπονεί τη διατριβή της ως υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών σε θέμα σχετικό με τα έργα Ελλήνων συνθετών για πιάνο από τις αρχές μέχρι τα μέσα του 20ού αιώνα.

Σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών διακρίθηκε από το ‘Guildhall School of Music and Drama’ του Λονδίνου και της απενεμήθη το ‘Recital Certificate in Pianoforte’. Επίσης διακρίθηκε σε αρκετούς πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου και απέσπασε αρκετές υποτροφίες: Ενδεικτικά, αξίζει να αναφερθούν η υποτροφία του ιδρύματος ‘Προποντίς’, καθώς και οι υποτροφίες από τις Ακαδημίες της Αγγλίας ‘Royal Scottish Academy of Music and Drama’ και ‘Guildhall School of Music and Drama’ για μεταπτυχιακές σπουδές στο πιάνο. Το Σεπτέμβρη του 2004 ξεκίνησε τις σπουδές της στην ‘École Normale de Musique de Paris–Alfred Cortot’ κατόπιν παραινέσεως της αείμνηστης διεθνούς φήμης καθηγήτριας France Clidat.

Έχει παρουσιάσει ρεπερτόριο διαφορετικών εποχών σε αρκετά ρεσιτάλ, ομαδικές συναυλίες, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εμφανίσεις. Ενδεικτικά, αξίζει να αναφερθούν οι συναυλίες που διοργανώθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε συνεργασία με άλλους μουσικούς (Μάιος 2009 και Φεβρουάριος 2010), τα ατομικά ρεσιτάλ πιάνου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Μάιος 2007 και 2010), ζωντανές τηλεοπτικές εμφανίσεις στην   ελληνική κρατική τηλεόραση, αποσπάσματα από ρεσιτάλ στο τρίτο πρόγραμμα της ελληνικής ραδιοφωνίας και σε άλλες συχνότητες. Επίσης έχει συμπράξει ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Οκτώβριος 2008), καθώς και με άλλες ορχήστρες, ενώ έχει εμφανιστεί και σε σημαντικές αίθουσες του εξωτερικού (Παρίσι,  Λονδίνο, Μόσχα, Βέλγιο, κ.α.). Εκτός από τη σολιστική, πραγματοποιεί και πλούσια παιδαγωγική σταδιοδρομία. Τα τελευταία χρόνια τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα στρέφονται στη σχέση της ψυχολογίας με τη μουσική και τη μουσική εκτέλεση ειδικότερα, σαν νέους τομείς που ενδεχομένως να δώσουν φως σε θέματα παιδαγωγικής της μουσικής.

ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ   Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ω

 

 

Στην σπουδαία πιανίστρια και εξαιρετική παιδαγωγό ΕΛΕΝΗ ΡΑΠΤΑΚΗ

που έβαλε για 2η φόρα την δική της πινελιά στον καμβά της μουσικής μας

καλλιέργειας,  ένα πολύ μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ…

Πιο συγκεκριμένα ,στις 25/02/18, στην Σικυώνιο Μουσική Σχολή στο Κιάτο Κορινθίας η

ΕΛΕΝΗ ΡΑΠΤΑΚΗ απάντησε σε ερωτήματα ,ενίσχυσε τις

 παιδαγωγικές μας μεθόδους και εμψύχωσε μαθητές

 και δασκάλους, μέσα από ένα πολύωρο σεμινάριο σχετικό με το πιάνο.

Ευχόμαστε να την έχουμε σύντομα και  πάλι κοντά μας ………

Αυτή την Κυριακή 9/9/2017 το μεσημέρι  στα Μποζικά στην καλλιτεχνική ταβέρνα του Μάικ με τον Καθηγητή της σχολής κ Μάκη Πανταζή θα απολαύσουμε  ρεμπέτικη μουσική.

Καθηγητές και μαθητές θα παίξουν μαζί τους γνωστά και άγνωστα ρεμπέτικα κομμάτια.

 

Ορεινή Κορινθία , όμορφο τοπίο , φιλόξενοι άνθρωποι και ρεμπέτικη μουσική. 

Οι εγγραφές στην Σικυώνιο Μουσική Σχολή ξεκινούν από 1 Σεπτεμβρίου. Στη σχολή μας λειτουργούν τέσσερα τμήματα: κλασσικό (πιάνο, κιθάρα) μοντέρνο   (ηλεκτρική κιθάρα , ηλεκτρικό μπάσο, ντραμς κ.ά), παραδοσιακό και ρεμπέτικο-λαϊκό, καθώς επίσης μπορείτε να παρακολουθείτε μηνιαία σεμινάρια με καθηγητές και σπουδαίους μουσικούς από την Αθήνα και όχι μόνο. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην γραμματεία ή στο καφέ της σχολής «το κουτάκι».

 

Γραμματεία σχολής: 27423- 00464 (κλεισθένους 25 πεζόδρομος Κιάτου)

Το κουτάκι: 27420- 25952 (Κλεισθένους 25 Στοά Κοββατζή)

Το Ziria Festival είναι γεγονός!!! Για ένατη χρονιά 25 συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα θα γεμίσουν με μουσική όλο τον χώρο του αθλητικού κέντρου Ζήρειας. όσο διαρκεί το φεστιβάλ θα είμαστε και εμείς εκεί αφού, ως καλλιτεχνικό στέκι, στηρίζουμε κάθε προσπάθεια μουσικών να αναδείξουν τη μουσική τους.

Για λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα και την διαμονή πατήστε στον παρακάτω σύνδεμο:

 

http://www.inexarchia.gr/story/think/ziria-festival-2017-moysikes-nonstop-kai-eleytheri-kataskinosi-stin-koryfi-toy-voynoy

Σεμινάριο φωνητικής 

θα πραγματοποιηθεί στην Σικυώνιο Μουσική Σχολή στις 8/4/2017.  το σεμινάριο θα ειναι 2ωρο και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες  .

Χρίστος Τζιφάκις - Βιογραφικό

 

 

Ο Χρίστος Τζιφάκις στην μέχρι τώρα πορεία του έχει περάσει από διαφορετικούς μουσικούς κόσμους αναζητώντας  το προσωπικό του ύφος  με κέντρο πάντα την κιθάρα. 
Σπούδασε κλασική κιθάρα στην Ανωτάτη Μουσική Ακαδημία του Maastricht με τον Kees Dirkx, απ΄ όπου απεφοίτησε ως σολίστ  (Konzertexamen),  αποσπώντας το πρώτο αριστείο που είχε δώσει η Ακαδημία μέχρι τότε. Με υποτροφία της Ακαδημίας ταξίδεψε στην Ισπανία όπου μελέτησε την τέχνη του flamenco κοντά στον Manolo Sanlucar  και αργότερα κοντά στον Gerardo Nunez .Κατά την διάρκεια των σπουδών του στην Ολλανδία μαθήτευσε παράλληλα στο Aachen και στην Κολωνία στους Thomas Mueler Pehring και Hubert Kaeppel, ενώ έλαβε μέρος σε μερικά από τα σημαντικότερα κιθαριστικά φεστιβάλ της Ευρώπης μαθητεύοντας δίπλα σε σολιστ και παιδαγωγούς όπως Pepe Romero, Abel Carlevaro κ.α.

    Ως σολιστ κιθάρας έχει δώσει ρεσιτάλ σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και  χώρες του εξωτερικού ( Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία.) Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους μουσικούς και Ορχήστρες, όπως  με τον κουβανό συνθέτη και μαέστρο  Leo Brouwer,(o οποίος διήυθηνε την Limburg Symphony Orchetsra, με τον Χρίστο Τζιφάκι ως σολίστ). Επιστρέφοντας στην Ελλάδα σπούδασε ανώτερα θεωρητικά με τον Μιχάλη Τραυλό και σύγχρονη αρμονία-jazz με τον Μάρκο Αλεξίου.

   Θέλοντας να ενώσει τους δυο κόσμους της κλασικής κιθάρας και της flamenco σε μια ενότητα συνεργάστηκε με τον Μιχάλη Τραυλό  ο οποίος και του αφιέρωσε το κοντσέρτο του για κιθάρα και ορχήστρα “ Duo Concerti”, έργο το οποίο ερμήνευσε με την Oρχήστρα των Χρωμάτων σε  πρώτη εκτέλεση και ηχογράφησε αργότερα  με την Συμφωνική  Ορχήστρα της Σόφιας . 

   Το 2000 ίδρυσε να  με την Μελίνα Ιωαννίδου το συγκρότημα Flamenco Aire  συνεργαζόμενος με Έλληνες  και ξένους μουσικούς  και χορευτές από διαφορετικούς χώρους ( Jazz,κρητικά, flamenco),με το οποιο έχει  εμφανιστεί σε πολλά φεστιβάλ (Παπάγου,Ηλιούπολης, Άρτας, Ρεθύμνου κ.α.). Το Σεπτέμβριο του 2005 εμφανίστηκε στο Θέατρο Παπάγου με τους  κορυφαίους καλλιτέχνες του flamenco Gerardo Nunez και Carmen Cortez. Το 2009 ο διάσημος χορευτής του flamenco Joaquin Grilo χορογραφει το εργο του Χρίστου Τζιφάκι  Flamenco Alchemy (για ορχήστρα εγχόρδων, flamenco group, κιθάρα).

  Η τελευταια του δουλειά ειναι η συσταση του flamenco jazz trio με τους Νίκο Καπιλίδη και Παναγιώτη Μπουραζάνη.

Πέρα απο την καθαρά σολιστική του πορεία εχει ασχοληθεί συστηματικά με την διδασκαλία κλασικής και flamenco κιθάρας.

Έχει διδάξει κιθαριστικά φεστιβάλ (Βόλου, Πάτρας) ενώ ήταν ιδρυτικό μέλος του πρώτου πανελληνίου φεστιβάλ κιθάρας flamenco.

Εχει κάνει διαλέξεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με θέμα την τέχνη του flamenco.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ  FLAMENCO  ΜΟΥΣΙΚΗΣ 

19/11/2016

Στην Σικυώνιο 

Μουσική Σχολή

Μουσικά όργανα τα οποία τα επιλέγουμε εμείς με υπευθυνότητα για την καλύτερη απόδοση ποιότητας/τιμής. Σαν μουσικοί και δάσκαλοι θέλουμε την καλύτερη επιλογή ώστε ο μαθητής και κατεπέκταση ο καταναλωτής να ειπράξει όσο το δυνατότερο  ποιοτικά προιόντα. 

Παρουσίαση διπλώματος κιθάρας 

7-5-2016

7:30p.m

14-5-2016

8¨30μμ

workshop μαθητων σχολής 

28-5-2016

8:30μμ

Λευκή Νύχτα